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(3) A stipulation may be written or
made orally at the hearing.

§385.509 Admissibility of
(Rule 509).

(a) General standard. The presiding of-
ficer should exclude from evidence any
irrelevant, immaterial, or unduly rep-
etitious material. The presiding officer
may also exclude from evidence any
other material which the presiding of-
ficer determines is not of the Kkind
which would affect reasonable and fair-
minded persons in the conduct of their
daily affairs.

(b) Ruling on evidence. (1) The pre-
siding officer will rule on the admissi-
bility of any evidence offered.

(2) If any participant objects to the
admission or exclusion of evidence, the
participant must state briefly the
grounds for the objection.

(3) The presiding officer will not per-
mit formal exceptions to any ruling on
evidence. This prohibition against for-
mal exceptions does not preclude a par-
ticipant from raising, as an issue, the
validity of any ruling on evidence later
in the proceeding, consistent with Rule
711.

[Order 225, 47 FR 19022, May 3, 1982, as
amended by Order 225-A, 47 FR 35956, Aug. 18,
1982]

evidence

§385.510 Miscellaneous
(Rule 510).

(@) Transcript. (1) Any statement
made at a hearing session will be tran-
scribed in a verbatim report, with
nothing omitted except as directed by
the presiding officer on the record. A
statement at a hearing may not occur
off-the-record, except as otherwise di-
rected by the presiding officer.

(2) After the closing of a record,
changes in the transcript are not per-
mitted, except as provided in para-
graph (b) of this section.

(b) Transcript corrections. (1) Any cor-
rection in the transcript of a hearing
may be made only if the correction
conforms the transcript to the evidence
presented at the hearing and to the
truth.

(2) A transcript correction may be in-
corporated in the record, in accordance
with a ruling of the presiding officer,
if:

provisions
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(i) Agreed to by all participants and
approved by the presiding officer; or

(ii) The presiding officer requests
submittal of transcript corrections and
rules on the corrections submitted.

(3) Transcript corrections may be
made at any time during the hearing or
after the close of evidence, as the pre-
siding officer determines appropriate,
but only if the correction is made not
less than 10 days before the time for fil-
ing final briefs.

(c) Close of evidentiary record. The pre-
siding officer will designate the time at
which the evidentiary record is closed.
Evidence may not be added to the evi-
dentiary record after the record is
closed, unless the record is reopened
under Rule 716.

(d) Copies of exhibits and motions to
participants. Except as otherwise pro-
vided in this subpart, copies of exhibits
and motions will be provided at the
hearing to any participants who have
not been provided copies.

(e) Fees of subpoenaed witnesses. (1)
Any witnesses subpoenaed by the Com-
mission must be paid the same fees and
mileage provided for similar services in
the district courts of the United
States.

(2) Any fees and mileage paid to a
subpoenaed witness under paragraph
(e)(1) of this section will be paid by the
Commission, unless the witness is sub-
poenaed at the instance of a party.

(3) If the witness is subpoenaed at the
instance of a party, any fees and mile-
age paid to the witness under para-
graph (e)(1) of this section must be paid
by the party. The Commission, before
issuing any subpoena at the instance of
the party, may require the party to de-
posit an amount adequate to cover the
witness probable fees and mileage
under paragraph (e)(1) of this section.
The deposit will be refunded when the
party pays the witness in full.

(f) Offers of proof. (1) Any offer of
proof made in connection with a ruling
of the presiding officer rejecting or ex-
cluding proffered oral testimony must
consist of a statement of the substance
of the evidence which the participant
claims would be adduced by the testi-
mony.
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(2) If any excluded evidence is in the
form of an exhibit or is a public docu-
ment, a copy of such exhibit will con-
stitute the offer of proof or the public
document will be specified for identi-
fication.

Subpart F—Conferences,
Settlements, and Stipulations

§385.601 Conferences (Rule 601).

(a) Convening. The Commission or
other decisional authority, upon mo-
tion or otherwise, may convene a con-
ference of the participants in a pro-
ceeding at any time for any purpose re-
lated to the conduct or disposition of
the proceeding, including submission
and consideration of offers of settle-
ment or the use of alternative dispute
resolution procedures.

(b) General requirements. (1) The par-
ticipants in a proceeding must be given
due notice of the time and place of a
conference under paragraph (a) of this
section and of the matters to be ad-
dressed at the conference. Participants
attending the conference must be pre-
pared to discuss the matters to be ad-
dressed at the conference, unless there
is good cause for a failure to be pre-
pared.

(2) Any person appearing at the con-
ference in a representative capacity
must be authorized to act on behalf of
that person’s principal with respect to
matters to be addressed at the con-
ference.

(3) If any party fails to attend the
conference such failure will constitute
a waiver of all objections to any order
or ruling arising out of, or any agree-
ment reached at, the conference.

(c) Powers of decisional authority at
conference. (1) The decisional authority,
before which the conference is held or
to which the conference reports, may
dispose, during a conference, of any
procedural matter on which the
decisional authority is authorized to
rule and which may appropriately and
usefully be disposed of at that time.

(2) If, in a proceeding set for hearing
under subpart E, the presiding officer
determines that the proceeding would
be substantially expedited by distribu-
tion of proposed exhibits, including
written prepared testimony and other
documents, reasonably in advance of

§385.602

the hearing session, the presiding offi-
cer may, with due regard for the con-
venience of the participants, direct ad-
vance distribution of the exhibits by a
prescribed date. The presiding officer
may also direct the preparation and
distribution of any briefs and other
documents which the presiding officer
determines will substantially expedite
the proceeding.

[Order 225, 47 FR 19022, May 3, 1982, as
amended by Order 578, 60 FR 19505, Apr. 19,
1995]

§385.602 Submission of settlement of-
fers (Rule 602).

(a) Applicability. This section applies
to written offers of settlement filed in
any proceeding pending before the
Commission or set for hearing under
subpart E. For purposes of this section,
the term *‘offer of settlement’ includes
any written proposal to modify an offer
of settlement.

(b) Submission of offer. (1) Any partici-
pant in a proceeding may submit an
offer of settlement at any time.

(2) An offer of settlement must be
filed with the Secretary. The Secretary
will transmit the offer to:

(i) The presiding officer, if the offer
is filed after a hearing has been ordered
under subpart E of this part and before
the presiding officer certifies the
record to the Commission; or

(ii) The Commission.

(3) If an offer of settlement pertains
to multiple proceedings that are in
part pending before the Commission
and in part set for hearing, any partici-
pant may by motion request the Com-
mission to consolidate the multiple
proceedings and to provide any other
appropriate procedural relief for pur-
poses of disposition of the settlement.

(c) Contents of offer. (1) An offer of
settlement must include:

(i) The settlement offer;

(ii) A separate explanatory state-
ment;

(iii) Copies of, or references to, any
document, testimony, or exhibit, in-
cluding record citations if there is a
record, and any other matters that the
offerer considers relevant to the offer
of settlement; and

(2) If an offer of settlement pertains
to a tariff or rate filing, the offer must
include any proposed change in a form

905



